Afgelopen dinsdagmiddag had ik wel een heel romantische Couple Shoot! Ik zat namelijk in het complot voor een huwelijksaanzoek. Heel intiem, in Schoorl, verstopt tussen de bomen regisseerde ik Pascale om een bepaald shot te kunnen maken. Dacht zij. Niet wetende dat ondertussen haar vriend achter haar op zijn knieën zakte en de ring tevoorschijn toverde! 

Hoe het begon

Een paar weken terug ging de telefoon. Frans belde en vertelde dat zijn vriendin zo mega blij was met de foto’s die ik laatst van hun samen met hun zoontje had gemaakt. Natuurlijk belde hij niet alleen om dat te vertellen: hij had een plan. Hij wilde graag zijn vriendin ten huwelijk vragen en er iets speciaals van maken. Ze houdt van foto’s, hecht daar veel waarde aan en daarom leek het hem leuk om mij in het complot te betrekken. Het aanzoek moest tijdens een shoot gaan plaatsvinden!

Het complot

Om geen argwaan te wekken heb ik Pascale benaderd voor een shoot. Onder het mom van: laatst was het zo gezellig tijdens de shoot en ik zou graag voor mijn portfolio wat vrij werk willen maken… Ze was gelijk enthousiast, maar wilde wel even haar vriend peilen. No problem, daar hadden we al op gerekend;). Frans zou niet springend van enthousiasme instemmen, zodat Pascale het idee had dat zij “in charge” was en dit met mij als fotograaf verder ging regelen. We spraken een locatie af, appten over kleding. En ondertussen had ik nog een keer stiekem contact met haar wederhelft en stuurden wij ook onderling wat berichtjes om alles helemaal uit te werken.

Het was natuurlijk heel leuk en spannend om dit zo met z’n tweetjes te regelen achter haar rug om en haar tegelijkertijd het idee te geven dat ik die shoot juist met haar aan het regelen was. Zoals je begrijpt kon ik niet wachten tot het 8 september was en ik in de auto kon stappen om naar Schoorl te rijden. Daar ging het gebeuren…

De dag

Vrijwel tegelijk kwamen we aan op het parkeerterrein. Direct toen hij uitstapte gaf Frans me al stiekem een grijns, zo van “Het is zo ver!!“. Al kletsend over koetjes en kalfjes liepen we een klein stukje naar de heide om daar te beginnen met de Couple Shoot. Een kleine miezerbui liet het koppel nog even schuilen onder een mooie boom en tijdens het maken van de eerste foto’s zorgde ik ervoor dat zij helemaal in de romantische stemming kwamen. Ze vertelden mij dat ze op dansles hadden gezeten en ik liet ze halverwege een stukje lopen spontaan even samen dansen. Er werd gelachen, geflirt en gekust. Tijd voor het echte werk!

Op een open plek tussen de bomen werd er nog even van jurk gewisseld. “Frans, doe jij die trui dan aan?” Dat liet ik natuurlijk niet gebeuren, wetende dat de ring in zijn colbert verstopt zat. Gelukkig heb ik als fotograaf enig gezag, dus ik zei dat het beter was qua kleurstelling om zo nog even een paar foto’s te doen en daarna konden we nog wel wisselen. Dikke binnenpret natuurlijk!

Frans en ik hadden afgesproken dat ik de regie zou nemen en Pascale zou afleiden door haar voor een foto op een bepaalde manier neer te zetten en hem een stukje erachter. Ik zette Pascale drie meter schuin voor Frans en liet haar naar mij kijken, gaf Frans allerlei aanwijzingen hoe hij moest gaan staan (wat hij natuurlijk niet deed) en rekte wat tijd. Ondertussen maakte ik de foto’s dat hij de ring pakte en op zijn knieën ging. Pascale keek braaf naar voren en in mijn lens en was compleet in onwetendheid van wat er zich achter haar rug afspeelde. Stiekem speelde ook bij mij de zenuwen wel op, want ze mocht niet te snel omkijken en ik wilde natuurlijk alles van dit prachtige moment zo goed mogelijk voor hen vastleggen. “Oké, je mag nu heel langzaam via je linkerschouder omkijken naar achter!” Ze draaide haar hoofd om naar mij, nog niet ver genoeg om te zien wat er aan de hand was. “Top, draai maar iets verder door!” En ja hoor! Haar handen vlogen naar haar mond and he popped the question. 

De foto’s spreken boekdelen. Lieve Frans en Pascale, bedankt dat ik de eer had om dit mooie moment voor jullie te vereeuwigen. Heel veel plezier met de voorbereidingen voor jullie grote dag!

Heb jij ook trouwplannen? Neem contact met mij op om te kijken wat ik hierin voor jullie kan betekenen! En volg mij op Instagram om meer van mijn werk te zien!