De “first look” is een intiem moment waarop jullie als bruidspaar elkaar voor het eerst ziet op jullie trouwdag. Dit moment vol emotie wil je nooit vergeten en is perfect voor prachtige foto’s die de oprechte reacties vastleggen. Ik deel met jullie 3 tips om ervoor te zorgen dat jullie first look perfect verloopt en op zijn best kan worden vastgelegd.

 

1. Kies een locatie die voor jullie betekenis heeft of past bij de sfeer die jullie mooi vinden

De locatie van de first look kan de sfeer van dit speciale moment enorm beïnvloeden. Overweeg een plek die veel voor jullie betekent, zoals de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet of jullie favoriete park. Een betekenisvolle locatie zorgt voor persoonlijke foto’s, het voegt een extra laag emotie toe aan dit bijzondere moment. Toch kan het niet altijd de allerbeste keuze zijn wanneer je kijkt naar wat de mooiste foto’s oplevert. Stel jouw ouderlijk huis is heel krap en donker, dan is daar in dat kleine halletje van de trap komen wellicht niet het mooiste voor de foto’s. De fotograaf en eventuele videograaf hebben ruimte en licht nodig om jullie goed vast te kunnen leggen. Daarnaast kunnen beelden binnen in huis snel druk en rommelig ogen, wat afleidt van jullie en jullie emoties. Ik geef daarom enkele suggesties om dit op te lossen:

 

De first look thuis

Wanneer je de first look in je eigen huis of ouderlijk huis zorg er dan voor dat er op de plek dat jullie dit graag willen genoeg ruimte is. Ruim spulletjes op, zorg dat kabels etc. uit het zicht zijn, kijk of er genoeg licht binnenvalt en de ruimte groot genoeg is voor jullie, degenen die jullie first look het vastleggen en de mensen die je daar eventueel bij wilt hebben zoals ouders, getuigen of jullie kinderen.

In plaats van de kamer binnenlopen of van de trap afkomen wordt bij het hebben van de first look thuis het meeste gekozen voor het aanbellen bij de voordeur. Qua licht en ruimte ook vaak de beste optie en een traditionele gang van zaken. Als fotograaf spreek ik altijd even ter plekke met jullie af waar jullie dan het beste kunnen gaan staan en wat het teken wordt om om te draaien. Want: aanbellen en vlak voor de deur blijven staan zorgt niet voor de mooiste foto’s. Het beste werkt om na het aanbellen even wat stappen achteruit te lopen en om te draaien met de rug naar de deur. De bruid kan zo rustig naar buiten komen en de jurk helemaal goed neerleggen. De bruid loopt (een stukje) naar de bruidegom toe en hij kijkt om op een afgesproken signaal of aanraking. Dit zorgt voor voor mooie beelden waarbij de tijd en ruimte is om jullie goed vast te leggen en waarbij jullie zelf ook rustig en bewust van het moment kunnen genieten!

 

De first look op locatie

De tips die ik net beschreef voor de first look bij de voordeur kun je ook perfect op andere locaties toepassen. Denk aan een mooi duingebied, strand, bos of de stad! Je kunt een plek zoeken die past bij het thema en de sfeer van jullie bruiloft. Wellicht trouwen jullie op een prachtige locatie die binnen ook mooie ruimtes hiervoor biedt, dan kun je die natuurlijk ook benutten. De first look kan nog op een aantal andere manieren: Denk bijvoorbeeld aan allebei aan een andere kant van de muur staan en eerst alleen elkaars hand via een deuropening kunnen pakken. Of houdt het spannend tot aan de ceremonie en zie elkaar pas daar!

 

2. Wie is erbij? En heb je meerdere first looks?

Zijn jullie alleen met zijn tweetjes? Zijn jullie ouders en/of kinderen erbij? De getuigen? Wil je dat de buren mee kunnen kijken? Of misschien wel alle daggasten? Allemaal vragen om bij stil te staan! Van heel intiem tot groots en meeslepend: kies wat bij jullie past! Dat geldt ook voor het stukje voordat jullie elkaar zien. Soms kiest de bruid ervoor om eerst nog een first look met haar vader te hebben of wacht de bruidegom eerst zijn dochter op voor de first look. Super bijzondere momenten om met jullie dierbaren te delen. Houdt de tissues maar klaar!

 

3. Koppel het aan jullie Wedding Shoot

Zien jullie elkaar voor de ceremonie voor het eerst, dan adviseer ik altijd om er ook voor te zorgen om de Wedding Shoot eraan te koppelen. De spanning is eraf (of in ieder geval voor een groot deel) en het is tijd om even samen in het moment te landen en van jullie dag te gaan genieten. De Wedding Shoot is hier perfect voor. Even een moment met zijn tweetjes en indien jullie kinderen hebben, deels met het hele gezin. Even kletsen samen, knuffelen, kussen, plezier maken en genieten voordat je wordt meegezogen in de Wedding Rush zoals ik dat wel eens liefdevol noem. Een bruiloft vliegt om, neem de tijd om bewust te genieten en in alle rust mooie beelden te maken.

 

first look bruiloft

Samenvattend en bonustip

Zorg dat je de first look goed voorbereid. Wat vinden jullie belangrijk en wat past bij jullie bruiloft? Let hierbij op de details en aanwezigen. Kies je voor een buitenlocatie, zorg dan altijd voor een uitwijkmogelijkheid op een lichte, ruime en geschikte plek voor het geval dat. Scheelt stress, het blijft immers Nederland. Een laatste tip die ik jullie wil meegeven is om elkaar nog voor de first look een klein cadeautje te geven. Bij de voorbereidingen, oftewel ’the getting ready’ kun je alvast een extra persoonlijke touch toevoegen door een lief kaartje en een betekenisvol presentje aan elkaar te geven. Een mooi, liefdevol begin van jullie dag!

 

Meer weten over wat ik voor jullie kan betekenen?

Meer informatie over mij als bruidsfotograaf vind je hier. Direct contact? Check of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben en vraag gerust de informatiebrochure aan middels onderstaand formulier!

    & algemene voorwaarden

    Ps. Op @chantaldegraaff.photography deel ik o.a. in mijn highlights nog veel meer beelden van de bruiloften die ik heb vastgelegd! Stuur ook gerust een DM om even kennis te maken!

    first look