Al weken staat de wereld een soort van stil. Mensen werken thuis, kinderen kunnen niet naar school en de anderhalve meter samenleving is het nieuwe normaal geworden. Hoe ga ik hier als fotograaf mee om? 

Waar iedereen eerst hoopte dat wij gespaard zouden blijven is het tegendeel waar gebleken. Sinds 11 maart is de pandemie erkend. Het land stond ineens op z’n kop en iedereen was zoekende: hoe erg is het en wat kan wel of niet? Zelf was ik op dat moment vooral blij dat mijn vriend gezond terug is gekeerd uit Oostenrijk. Voor de zekerheid zijn wij de eerste twee weken samen thuisgebleven en vanzelfsprekend heb ik toen de geplande shoots uitgesteld. Ik schrok best wel van de hevigheid waarmee het virus ons land voor mijn gevoel is binnengestormd. Onzekerheid en zorgen over werk, inkomsten, maar bovenal gezondheid hielden mij de eerste weken flink bezig. Daarnaast ergerde ik mij (en nog steeds) aan de laksheid van mensen. Onverschillig en geen rekening houdend met anderen zijn er veel mensen die geen afstand houden en maatregelen aan hun laars lappen. Gelukkig zijn er ook veel mensen die de crisis wel serieus nemen en naar de adviezen van het RIVM luisteren.

De laatste groep mensen heeft mij het vertrouwen gegeven mijn werk sinds twee weken weer voorzichtig op te pakken. Eerder vond ik het onverstandig. Er was nog veel onduidelijkheid en mensen nog moesten wennen aan de nieuwe manier van leven. Ik vind het belangrijk de adviezen van het RIVM na te leven en mijn werk zo veilig mogelijk uit te voeren. Dit is immers niet alleen voor mijn gezondheid van belang, maar zeker ook voor die van mijn klanten.

Het leven gaat door, ondanks Corona. Baby’s groeien, kinderen zitten continu thuis. Ouders zijn naast werknemer of ondernemer ook ineens leraar. Mensen uit de risicogroepen kunnen geen bezoek ontvangen. Heel veel opa’s en oma’s moeten hun kinderen en kleinkinderen missen. Als fotograaf leg ik belangrijke momenten vast in iemands leven. Meestal zijn dat hele mooie momenten, maar deze crisis is een voorbeeld van een moment wat iemand ookzijn leven lang bij blijft. Daar moest ik iets mee!

De Shoots anno 2020 vullen daarom mijn aanbod tijdelijk aan. Met deze shoots bied ik tegen een lage prijs een korte fotoshoot aan bij mensen thuis, waarbij zij in de deuropening of achter het raam gefotografeerd worden. Mijn doel is om met mijn Shoots anno 2020 mensen weer met elkaar te verbinden en een stukje positiviteit te brengen. Daarom hanteer ik een speciale, lage prijs in deze moeilijke tijd om iedereen de mogelijkheid te geven om zo wat liefde te delen! Hoe is het leuk om een foto naar iemand op te sturen die je nu een tijd moet missen of om een mini shoot cadeau te geven voor een verjaardag of geboorte?

Deurshoot

 

Over de Shoot anno 2020:
“Vandaag ontzettende leuke “thuisblijf” fotosessie laten maken. Erg betaalbaar en hele mooie foto’s als herinnering aan deze rare tijd vanwege Corona. Echt een aanrader! s’Avonds meteen al de foto’s via de mail. Wat een snelle en duidelijke service.” 

“Chantal heeft voor ons een prachtige gezinsfoto gemaakt! Een foto met een bijzonder tintje, zo in deze onwerkelijke tijd. Eigenlijk kwam Chantal voor wat foto’s onze jongens. Leuk voor oma’s en opa, dachten we. Onze jongens hadden op het moment dat Chantal voor de deur stond weinig zin. Chantal bleef rustig en vriendelijk en heeft van een gepaste afstand toch een aantal hele mooie foto’s gemaakt, waaronder dus een niet geplande gezinsfoto! Prachtige serie en een mooie herinnering voor later.” 

 

Enthousiast geworden? Al vanaf €25 voor 5 foto’s is deze speciale shoot in Enkhuizen e.o. te boeken! Vul mijn contactformulier in om een afspraak te maken!

 

Deurshoot

Deurshoot

Deurshoot
Volg jij mij al op Instagram? Op @chantaldegraaff.photography staat meer informatie over deze shoots!