Een fotoshoot bij mensen thuis vind ik onwijs leuk. Het geeft een extra persoonlijke touch als je in jouw eigen huis wordt gefotografeerd. Daarnaast voel je, je in jouw eigen huis het meest op je gemak. Het is dan ook heel relaxt om de shoot gewoon lekker thuis te houden, zeker met een pasgeboren baby en/of meerdere kinderen. Maar wat moet je opruimen en help, wat als jouw kind net die bak met speelgoed overhoop trekt?! In deze blog help ik jou van jouw pre-fotoshoot-stress af!

Stress

Pre-fotoshoot-stress, of het een echt woord is weet ik niet, maar over het bestaan ervan heb ik geen twijfel. Ik kom bij kersverse ouders over de vloer om een fotoshoot bij hen te doen en natuurlijk gaat daar het een en ander aan vooraf. Vaak zijn er zelfs al meerdere kinderen en iedereen weet: waar kinderen zijn, is troep. De stress voorafgaand aan een shoot is niet nodig. Ik vind het heel belangrijk dat alles rondom een shoot bij mij relaxt is en daarom geef ik je in deze blog een aantal tips, waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw huis klaar is voor de shoot, zonder dat het extra gedoe oplevert!

Licht

We beginnen bij de basis. Als lifestyle fotograaf gebruik ik het binnenvallende daglicht voor de foto’s. Ik zal daarom nooit op een plek gaan fotograferen waar geen ramen zijn of het heel donker is. Vaak zijn er niet eens veel plekken in huis die opvallend in beeld komen. In de meeste gevallen maak ik foto’s in de woonkamer, slaapkamer en eventueel de kinderkamer(s). Ook hierbij kijk ik waar het licht het mooiste binnenvalt en blijven we veel in de buurt van een raam. Dus rommel in de keuken, afwas in de wasbak, een wasrek op de overloop? Don’t worry! Ik snap dat er in een huishouden met kinderen gewoon ‘gewerkt’ moet worden en trek mij daar niks van aan. Wat ik wél belangrijk vind is dat jij/jullie je fijn voelen. Dus als je wel veel onrust voelt doordat er grote dingen in de weg staan in huis, gooi ze dan lekker even in een donker kamertje;). Als de basis redelijk rustig is, er voldoende licht binnenvalt en we wat ruimte hebben bij de ramen, ben je al een heel eind!

Rust

Ik zie vaak in de slaapkamer dingen op en rond het nachtkastje liggen. Denk hierbij aan een pakje tissues, een snoer, stekkerdoos, tube handcrème etc. Werp hier even een kritische blik op. Zorg ook dat er geen losse kleding ligt en het bed netjes is opgemaakt. Hierover geef ik trouwens sowieso altijd tips in mijn brochure die je krijgt als je een shoot aanvraagt! Tipje van de sluier: zorg voor licht en neutraal beddengoed tijdens de shoot. Dit zorgt voor een mooie rustige basis.

Lifestyle

In een huis wordt gewoond en geleefd. Wat lifestyle-fotografie kenmerkt is dat je dit terugziet op beeld. Stel dat jij het mega netjes opruimt en alle kleine dingetjes wegstopt, dan stop je direct dat stukje persoonlijkheid weg, wat jullie foto’s juist uniek maakt. Wat speelgoed op de achtergrond maakt het juist levendig. En hoe leuk is het als jouw kinderen later de foto’s terugkijken en roepen “Oja! Die treinbaan, daar speelden wij altijd mee!”. Het speelgoed een beetje aan de kant is dus fijn, maar alles helemaal opruimen is echt niet nodig.

Persoonlijk contact

Tijdens de shoot leg ik vast wat er zich voor mijn ogen afspeelt en let ik hierbij ook op de omgeving. Dus mocht je nog last minute vragen hebben of iets zijn vergeten, dan regelen we dat op het moment zelf. Voordat de shoot plaatsvindt heb ik altijd telefonisch contact met je en krijg je een uitgebreide informatiebrochure zodat jij mega goed bent voorbereid! 

Wil jij na deze Coronacrisis een mooie familieshoot bij jullie thuis? De dierbare momenten met jouw geliefden op een oprechte wijze vastgelegd hebben, zodat je tastbare herinneringen krijgt die je nooit kunt vergeten? Meld je aan via het contactformulier en dan neem ik contact met je op!